Hürriyet

26 Ağustos 2012 Pazar

Airfryer la Yapılan Leziz Yemekler

Erkekler pek mutfağa girmez. Hatta giremez desek daha doğru olur. Eline yakışmaz, yapamazlar mutfak işlerini. Ertürk Yüksel de bu erkeklerden biriydi. Biriydi diyorum, çünkü onun bir Philips Airfryer hikayesi var.

Ertürk Yüksel'in ağzından dinliyoruz:

''İki oğlum var. 2. henüz 5 aylık. 5 ay önce her şey çok güzeldi. Eşim her şeyi zamanında yapar, harika yemekler hazırlardı. Ancak bebeğimizin doğumundan sonra çok yorulmaya, yemekleri yetiştirememeye başladı. Airfryer'la tanışmam da aşağı yukarı bu zamanlara rastlar. Tavukları yıkıyorum, patatesleri hazır torbada alıyorum yada eşim kesip hazırlıyor. Gerisi bana ait. Eşim masaya tabakları koyana kadar her şey hazır oluyor. İnanılmayacak bir hız, inanılmaz bir lezzet. Eşim de durumdan çok memnun. Artık yemek yapmak büyük zevk benim için. Usta olmama gerek yok, ustalarla yarışacak lezzetler ortaya çıkması da cabası. Yemek yapan erkeklere, hatta özellikle yapamayanlara şiddetle öneriyorum.

Ayrıca patlıcan közlüyorum, patates közlüyorum, kek yapıyorum. Daha bir sürü şey yapabilirsiniz. Hayal edin yeter. ''



20 Ağustos 2012 Pazartesi

18 Ağustos 2012 Cumartesi

Oğullarım



5,5 aylık oldu Emir. Abimiz 8 yaşını doldurdu. Allah bozmasın, başta kıskançlık olsa da abisi çok seviyor Emir'i. Emir abisine doğduğundan beri hayran. Uzun uzun gözünün içine bakıyor sürekli :) Umur'da mest oluyor tabi :) Başlıyor hemen,''En çok sevdiği benim '' diye :)

Henüz baba-dede demeye başlamadı ama aaaaaa-eeeeeeee  gibi resmen ses çalışmaları yapıyor. Bugünlere sıcaklardan sanıyorum, epey huysuz. Uyku saatleri azaldı. Artık çok rahat dönüyor, yüzü koyun kalkıyor, oyuncağının üstüne kazara mı anlayamadım ama basıyor. Ses çıkınca çok mutlu oluyor.

Bir kaç gün sonra iki oğlumuzla tatile çıkacağız. Bebekle ilk seyahat nasıl geçecek merak ediyorum. Bir çok kişi bebekle seyahatin bize zehir olacağı görüşünde :)

Mama Tabakları

Oğlum 5 ayını doldurdu. 6.ayda ek besinlere başlayacağız. Artık bir mama tabağı alma zamanımız geldi. O kadar çok seçenek ve fiyat var ki.


AVENT 6+Ay Çocuklar İçin Beslenme Seti
Avent mama seti 89 tl


NUBY Ergonomik Tabak ve Kaşık


Nuby Ergonomik Tabak ve Kaşık 20 tl

NUK Easy Learning Kapaklı Kase


NUK Easy Learning Kapaklı Kase 30 tl


BEBEDOR 2 Bölmeli Tabak & Kaşık
Bebedor iki bölmeli tabak &kaşık 17 tl 
Bu çok hoşuma gitti. Hem uygun fiyatlı hem iki bölmeli. Parka çıkarken yanımıza alabiliriz. 




Gyro bowl 360 C dönebilen mama tabağı 19 tl

Bence çatal gereksiz. Ama 1 yaşından sonra onun da kullanılması gerektiğini kavraması için kullanmasa da sofrada bulunmalı diye düşünüyorum.

Çocuklara Yemek Yedirmek

Çocuklara yemek yedirmek zordur. Çeşitli yollar deneriz. ''Uçak geliyor!'' en bilineni :) Aslında uzmanların söylediğine göre oyunla yemek yedirmek çok yanlış. Bunun yerine benim de oğlum için zamanında denediğim yöntem: Yemek dizaynı. Hiç unutmam, yemediği zeytini, taze fasulyeyi severek yemeye başlamıştı. Benim dizaynım kuzucuk ve çitler temalıydı. Bulunca fotoğrafını yayınlarım. Geçen facebookta başka dizaynlar rastladım. Çok güzeller. Belki denemek istersiniz:


Zuzucan Bebekler Çok Şeker :)


Zuzucan bebeklerle bir vesileyle tanıştım. Hediye olarak bize de bir Zuzucan bebek gelmişti. O kadar özenli yapılmış, o kadar ince detaylar düşünülmüştü ki, bu tür işlerle meşgul olan annem bile hayran kaldı. Çok sevimli olmasının yanı sıra, malzemeler son derece kaliteli. Ayrıca sigara içilmeyen ortamda, sigara kullanmayan kişiler tarafından üretiliyor bu sevimli Zuzucanlar. Kalıcı bir hediye vermek istiyorsanız hiç düşünmeyin. Fiyatları da oldukça uygun. 
Zuzucanlar bana annemin çocukluğumda yaptığı, giysi diktiği bebekleri hatırlattı. Bu yüzdendir belki bu kadar çok sevmem...
siparişleriniz için:   

info@zuzucan.com a mail atabilirsiniz.


Oyuncaklarımızı incelemek isterseniz; ürünler sayfamıza tıklayınız.
Tüm ürünlerimiz kendi imalatımızdır.

Yaprak:


Toprak:


Anneanne: son 2 Ürün


Dede: Son 3 ürün

16 Ağustos 2012 Perşembe

ARAKAN İÇİN 1 SMS

İnsanların inançlarından dolayı zulüm görmesi -hele ki bu devirde- akıl almaz bir haksızlık, cahillik, vahşet..
Hepimiz elimizden geldiğince kardeşlerimiz için bir şeyler yapalım. 1 sms bile olsa şu mübarek günlerde yardım elimizi uzatalım. 






Güneydoğu Asya'da birkaç aydır binlerce Müslümanın katledilmesine göz yuman 

Burma yönetimi, 'isyanın merkezi' olarak gördüğü camilere kilit vurdu.

15 Ağustos 2012 Çarşamba

Gözümüzün yakından görünüşü. Çok gizemli.



İnsanoğlu ne kadar karmaşık, ne kadar gizemli yapılardan oluşuyor. Bir göz bile ne kadar ince nüanslarla dolu.